Billiga dubbdäck på nätet

Här kan du hitta billiga dubbdäck på nätet. Många väljer idag att sätta dubbade vinterdäck på sina bilar. För underlag med snö och is så är vinterdäck med dubbar det allra bästa alternativet för en säker körning.

Testvinnare dubbdäck 2022

Michelin

X-Ice North 4

Michelin x ice north 4

 • Vinnare Teknikens värld 2022
 • Vinnare ViBilägare 2022
 • Tredjeplats Aftonbladet 2022

Läs mer och se pris hos:

Nokian

Hakkapeliitta 10

nokian hakkapeliitta 10

 • Vinnare Aftonbladet 2022
 • Vinnare ViBilägare 2022
 • Fjärde plats Teknikens värld 2022

Läs mer och se pris hos:

Goodyear

Ultragrip Arctic 2

goodyear ultragrip arctic 2 width=

 • Andraplats Teknikens värld 2022
 • Andraplats ViBilägare 2022
 • Tredje plats Aftonbladet 2022

Läs mer och se pris hos:

Hankook

I*Pike RS2

hankook ipike rs2

 • Andraplats Aftonbladet 2022
 • Teknikens värld – Ingen pallplats 2022
 • ViBilägare – Ingen pallplats 2022

Läs mer och se pris hos:

Hitta fler dubbdäck i nedan butiker

bythjul Bythjul är en av nordens största däck och fälg aktörer på Internet. BESÖK
köpa däck Hitta en däckbutik i närheten BESÖK

Bra att veta om dubbdäck

Något man bör tänka på är att det på vissa platser är förbjudet att köra med dubbdäck, då det sliter så pass mycket på vägen. Här ovan hittar du ett urval av dubbade vinterdäck från några av de största leverantörerna av däck. Generellt sett gäller att ju fler dubbar ett dubbdäck har desto bättre grepp erbjuder det.

Varför billiga dubbdäck på nätet?

billiga dubbdäck på nätet

Därför att det är billigare  att köpa dem online från Tyskland som eller en nätbutik i Sverige, än att köpa dem i vanlig butik helt enkelt. Samma sak gäller förövrigt även fälgar online som också brukar vara billigare. Vidare är en vanlig fråga när det kommer till vinterdäck är varför man skall välja dubbdäck istället för friktionsdäck. På denna fråga finns inte ett svar som passar alla utan det beror på klimatet och körstilen man har. Eftersom dubbdäck ger betydligt bättre grepp samt kortare bromssträcka på isigt underlag så lär dubbdäcken vara det bästa alternativet om man vet att man kommer köra mycket på isiga vägar. Detta kan ofta vara fallet om man kör mycket exempelvis i de norra delarna av Sverige, i fjällen och på landsbygden i övrigt. Välj den testvinnare du är intresserad av ovan för att hitta billiga dubbdäck på nätet. Söker du begagnade dubbdäck? Isåfall hänvisar vi till Blocket.

Välj den testvinnare du är intresserad av ovan för att hitta billiga dubbdäck på nätet

Begagnade vinterdäck

Begagnande vinterdäck i form av dubbdäck kan vara ett billigt alternativ till nya. Skall man köpa begagnade dubbdäck så är det dock mycket viktigt att man kollar att mönsterdjupet är tillräckligt, dvs minst 3 mm. Ett ställe att söka begagnade vinterdäck skulle kunna vara Blocket, där kan du förmodligen hitta däckmärkens såsom landsail däck eller de som nämns ovan.

Nackdelar med dubbdäck

Eftersom dubbdäck sliter mer på vägen och bullrar mer än friktionsdäck så har dubbdäcksförbud införts på vissa gator i våra större städer. Bor man i ett område där dubbdäcksförbud råder så kan det därför vara mer praktiskt att välja friktionsdäck.

Ur miljöaspekt så har dubbdäck även en nackdel då dessa river upp stenpartiklar från vägen som är skadliga. Även detta har bidragit till dubbdäcksförbuden.

Om billiga sommardäck

Snackar man däck och fälg så är det lika bra att satsa på billiga sommardäck som att satsa på billiga vinterdäck.

Testerna som hänvisas till ovan är från tidningar såsom Aftonbladet, Teknikens Värld och Vi Bilägare. Ännu inte hittat dubbdäck som passar din smak ock plånbok? Isåfall så kan du kolla in avdelningen för friktionsdäck.