Billiga friktionsdäck på nätet

Friktionsdäck, eller odubbade vinterdäck som det också kallas, är ett alternativ som många väljer när det inte förväntas bli så hårda vintrar. Billiga friktionsdäck på nätet hittar du här.

Testvinnare friktionsdäck 2020

Nokian

Hakkapeliitta R3

Nokian Hakkapeliitta R3

  • Vinnare Aftonbladet 2020 (odubbat)
  • Andraplats Vi Bilägare 2018

Läs mer och se pris hos:

Continental

Viking Contact 7

Continental Viking Contact 7

  • Andraplats Aftonbladet 2020 (odubbat)
  • Testvinnare Vi Bilägare 2018

Läs mer och se pris hos:

Michelin

X-Ice Snow

Pirelli Ice Zero FR

  • Tredjeplats Aftonbladet 2020 (odubbat)
  • Delad andraplats Aftonbladet 2018 (odubbat)

Läs mer och se pris hos:

Goodyear

Ultragrip Ice 2

Goodyear Ultragrip Ice 2

  • Fjärdeplats Aftonbladet 2020 (odubbat)
  • Delad andraplats Aftonbladet 2018 (odubbat)

Läs mer och se pris hos:

Hitta fler friktionsdäck i nedan butiker

bythjul Bythjul är en av nordens största däck och fälg aktörer på Internet. BESÖK
köpa däck Hitta en däckbutik i närheten BESÖK

Satsa på testvinnare när det kommer till dubbfria vinterdäck

Bra att veta om friktionsdäck

Vid blött väglag är dessa däck att föredra. Dessutom sliter inte friktionsdäck lika mycket på våra vägar. Här ovan hittar ni ett urval av billiga friktionsdäck.

Fördelar med friktionsdäck

billiga friktionsdäck på nätetUtvecklingen på däckfronten har gått snabbt framåt de senaste åren. Detta har bland annat bidragit till att friktionsdäck idag kan mäta sig med dubbdäck på de flesta underlag om man bortser från is och snö. Dessutom är friktionsdäck mer miljövänliga än dubbdäck då de inte river upp skadliga partiklar från vägbanan i samma utsträckning som dubbdäcken. Bullret blir också mindre från friktionsdäck vilket är mer skonsamt för grannarna i området. Man slipper även tänka på de dubbdäcksförbud som råder på vissa gator i våra städer. Kvalitetsfriktionsdäck hittar du ovan och med hjälp av billigavinterdack.se kan du hitta billiga friktionsdäck på nätet.

En annan fördel med friktionsdäck är att man kan köra lagligt med dem året om till skillnad mot dubbdäck. Det är dock att rekommendera att skifta friktionsdäcken mot sommardäcken när vintersäsongen är slut.

Nackdelar med friktionsdäck

Den största nackdelen med friktionsdäck är att de inte erbjuder samma grepp som dubbdäck på is och snö. Kör man i våra norra delar av landet så brukar därför dubbdäck vara att föredra för ökad trafiksäkerhet.

Varför billiga friktionsdäck på nätet?

Därför att det är mer ekonomiskt och dessutom smidigare än att köpa däcken än hos den lokala däckhandlaren! Samma sak gäller billiga dubbdäck och många billiga vinterdäck kommer från Tyskland. När det är vinterdäck rea så kan man passa på att köpa både vinterdäck dubb, friktionsdäck vinterdäck 17 tum och vinterdäck med fälg. Glöm dock inte att köpa rätt däckdimension, exempelvis vinterdäck 205/55 r16.