Vad är bra och billiga vinterdäck?

Att köpa nya vinterdäck innebär för dem flesta en ganska stor affär. Inte sällan kostar två par nya vinterdäck mellan 5000 kr och 10 000 kr. Det blir då naturligt att söka sig mot billiga budgetdäck för att komma ner i pris. Visst, summan man betalar för de nya däcken är lägre men budgetdäcken har ej heller samma kvalitet som kvalitetsdäck eller premiumdäck som de ibland även kallas.

kvalitetsvinterdäck

Välj kvalitetsdäck som vinterdäck. Det blir oftast mest ekonomiskt i längden.

Vidare är det lätt att förledas av att budgetdäcken ser likadana ut som premiumdäck avseende mönstret på däcken. Det är dock så mycket mer än mönstret som skiljer mellan budgetdäck och premiumdäck. Gummisammansättningen hos ett premiumdäck gör att däcket blir slitstarkt samt minskar rullmotståndet. Detta leder till att däcket är säkert och inte slits lika snabbt som billiga budgetdäck. Därför behöver man inte byta premiumdäck lika ofta vilket leder till god ”däckekonomi” på lite längre sikt. Vårt tips är därför att satsa på premiumdäck som presterat bra i däcktester istället för billiga men lågpresterande budgetdäck.

Billiga kvalitetsdäck

Har man väl hittat passande däck med hög kvalitet så kan det däremot vara smart att försöka köpa dem så billigt som möjligt för att på så vis få kvalitet till bra pris. Detta kan man göra genom att köpa däcken på nätet. Däckhandlare på nätet brukar ligga bättre till än lokala däckhandlare i pris och eftersom det kommit en hel del online butiker senaste åren så kan man även enkel jämföra dessa sinsemellan. Då och då erbjuds även tillfälliga rabatter som man kan hålla utkik efter för att ytterligare pressa priset.

Vår devis är därför: Köp kvalitetsvinterdäck och jämför pris för att inte betala i onödigt mycket för dem!